I dag har vi varit och tränat sök och spår på Söderåsen med gamla valpköpare. Gamla i den bemärkelsen att de tyvärr inte har hund från oss längre. De har köpt in en tik från Österrike, men de ska ju också sälja hundar.smiley Vi trivs bra i varandras sällskap ändå och delar ungefär samma träningsfilosofi. Kvalitet istället för kvantitet och det viktigaste är att man ska ha roligt tillsammans med hunden!

Ice fick ett litet spår innan vi började köra sök. Hon är så noga och målinriktad i spåret att för henne är apporterna bara ett nödvändigt ont. Hon stannar vid dem men om hon fått välja, hade hon nog nöjt sig med själva spårandet.

Dilga fick börja med söket. Fyra “hittar” varav en var en närfigge som skapade lite griller i huvudet på henne. Hon går ut djupt i rutan och nosen är med redan från första steget.smiley

Christian och Kira körde fem figgar med skallmarkering. Nemas problemas.

Saska fick också fyra “hittar”. Det märks att hon börjat landa lite och jobbar än mer fokuserat nu. Framförallt är det hennes uppträdande på stigen som har blivit mycket bättre.

Ice fick hitta Christian tre gånger på vänstersidan i sökrutan. Hon har inga problem att ta sig ut på djupet och hon blir överlycklig när hon hittar rätt. Hon använder inte ögonen, det fick vi ett bra bevis på vid det ena tillfället. Hon stod mindre än en meter bakom ryggen på Christian och kunde inte begripa var han var. Doften är ju här!smiley

När vi var klara med söket, fick Dilga ett spår i skogen. Klockrent! Så det lärde vi oss inget av…

Tack för en härlig dag, Jessica och Christian!

TEAM-AMIRACE