Aussieklubben arrangerade i helgen ett vallningsläger. Titti och Ice var anmälda dit sedan länge och i fredags eftermiddag blev en av deltagarna sjuk, så då blev det plats till Dilga och Roger med.

Det var 5 aussies, en corgi, en border collie och en kelpie, som samlades på Western Ranch hos Peter och Jeanette klockan 8 lördag morgon. Vi började med frukost och teori för att sedan gå ut och köra igenom alla hundarna en gång. Efter det körde vi igenom alla ekipagen en gång till, men nu för att leta fel på varandra som handlers.

Det var mycket givande och alla fick sig en tankeställare eller tvåsmiley.

Titti och Ice var noviser på det här med vallning, men under Peters suveräna ledning kom de igång riktigt bra.

Efter en superb lunch, som Jeanette lagat till, gick vi ut (med stinna magar) för att köra igenom hundarna ytterligare två gånger innan det blev dags för pizza och samkväm.

Vi var minst lika slutkörda som hundarna och stupade i säng vid 23-tiden.

Under söndagen fick vi bevis på hur mycket både hundar och förare hade utvecklats.

Både Titti och Ice har vuxit denna helg, var för sig och tillsammans. Roger och Dilga har vallat en del tidigare, men börjar hitta mer och mer harmoni i sitt samarbete. Där är mer att jobba på, men med Peters hjälp är nog Roger rätt klar på hur de ska jobba vidare.

Mycket trevligt läger med jättegod mat och trevliga människor som verkligen gav mersmak. Bara en sådan sak som att Titti stått ute OCH tränat hund i ösregn och hagel är ju ett bevis på dettasmiley!

TEAM-AMIRACE