Lite mer än ett år sedan det skrevs här sist!smiley

Titti håller mest till på Facebook, av naturliga skäl. Hon måste ju hålla igång Amirace Hundartiklars sida.

Roger får inte ha Facebook, Titti säger att hon är rädd om de få vänner de har kvar…

Titti har nu tagit tjänstledigt från sitt ordinarie arbete, för att utveckla företaget till något de båda förhoppningsvis kan leva på i framtiden. Roger går hemma för att…, ja, för att han vill.smiley Då kan man ju tycka att dagarna borde bestå av en hel del hundträning? Nej, tyvärr inte. Det senaste året har antalet kunder i butiken mer än fördubblats, vilket är jätteroligt, men samtidigt tar det naturligtvis också mer tid i anspråk. Försäljning ute på tävlingar och utställningar har också ökat i år, så de flesta helger är fullbokade.

Men hunderiet då? Jo då, lite hinns det allt med. Till exempel blir det förhoppningsvis två kullar som ser dagens ljus hos Amirace i år!

Dobermannen Saska ska få sin första kull i år. Om inte nu till sensommaren, så till vintern. Det svåra med dobermann är inte att bestämma när man ska para, utan vad man ska para MED. Bra äldre hanar ur friska linjer växer inte på träd. I varje fall inte här i Sverige. Vänder man sig utomlands är det svårare med att få fram fakta och statistik kring den utvalda hanen. Roger har lagt ner åtskilliga timmar under våren på detta, så när ni ser honom nästa gång, förstår ni bättre var hans gråa hårstrån kommer i från.smiley Dock har det vaskats fram ett oprövat guldkorn, men Saska är också oprövad…

Kelpien Dilga ska också få sin första kull, till vintern är det tänkt.

Det är faktiskt inte så mycket enklare att hitta en passande hane på kelpie, men med lite hjälp av andra, på rasen betydligt mer erfarna, uppfödare, har det även här hittats ett oprövat kort som passar Dilga superbra!smiley

TEAM-AMIRACE