Det måste väl ha hänt något nytt på över ett år!?

Jo, det har det naturligtvis, men vi tänker inte försöka ge oss på någon form av summering. Den skulle bli väldigt lång och förmodligen ganska obegriplig för mångasmiley

Så vi tar helt enkelt nya tag och börjar med det allra senaste.

Helgen som gick, 22-24 juli var det dags för rasmästerskap för kelpie i Kungsbacka.

Vi åkte upp tidigt på lördag morgon, eftersom de skulle ha drop-in lydnad på elitspåret, dvs när ekipagen spårat färdigt, körde de till klubben, blev mottagna av ett annat domarpar och gjorde sin lydnad.

Vi hade två i “familjen” som tävlade, Larsa, som tillsammans med Gerd har Archie, tävlade med sin andra kelpie, Mascot, men tyvärr bröt de på spåret. Susan som har Dilgas syster Lia, gjorde sin första tävling på väldigt länge och i den fruktansvärda värmen räckte det till ett godkänt resultat.

Värmen ja, den var brutal mot hundarna. 30 grader och vindstilla är inte att rekommendera, om man vill prestera på topp. Skugga och vatten var hårdvaluta hela helgensmiley Även på natten var det varmt, så ständig koll på hundarnas välmående var det som gällde.

På kvällen blev det gemensam grillning och massor med kelpie- och övrigt hundsnack. Det blir ju lätt det när människor från olika delar av landet samlas så här. Mycket trevligt och en stor eloge till Ing-Marie m.fl. som fixade det här rasmästerskapet.

Dick med Chipset från A-kullen hade fixat kött till hela Amirace-gänget, trodde han. Det visade sig att det nog hade räckt till hela Kungsbacka, men gott var det!

Dick och Chipset tävlade lägreklass sök på söndagen. Han hade tagit med sig sin träningskompis Morten, en trevlig och sympatisk “Norsk-Italienare”, som också tävlade i samma klass. Det kanske han ångrade sedan, för Morten vann tävlingen på fina 500,5 poäng.

Det gick inte mycket sämre för Dick, 489,75p, 3:e plats och uppflytt till högreklass!!!

Att de lyckades hålla ihop hundarna hela dagen i den fruktansvärda hettan är en bedrift i sigsmiley Till och med i skogen var det en tryckande värme, så Chipsets betyg på 9,5 i söket är ett bevis på en väl genomarbetad hund och en husse som kan utnyttja det.

Även B-kullens pappa, Wix, tävlade i samma klass, men fick tyvärr bryta på söket. Synd, eftersom han gjorde en bra lydnad på förmiddagen.

Nu får vi se var rasmästerskapet blir nästa år, om det blir något överhuvudtaget. I så fall hoppas vi på fler Amirace-ekipage i startlistornasmiley

TEAM-AMIRACE